VERGROENING

Groen van Green City Buzz. Groenontwerp & foto’s: Green City Buzz & Harry Pierik

WAT

Binnen- en buitengroen (geveltuinen, borders, klimgroen, daktuinen, stadslandbouw en interieurgroen.

VOOR WIE

Gemeentes, gebiedsontwikkelaars, architecten, stedenbouwkundigen, pandeigenaren, kantoren en ondernemersverenigingen

HOE

Met strategisch groen dat waarde toevoegt aan een plek: esthetische, ecologische, sociale én economische

WAAROM

Om een ruimte (binnen of buiten, openbaar of privaat) aantrekkelijker, duurzamer en socialer te maken.

GREEN CITY BUZZ-GROEN MAAKT EEN GEBIED WOW | WOW ZORGT ERVOOR DAT MENSEN ER GRAAG KOMEN, ZICH ER HAPPY & GEZONDER VOELEN, LANGER BLIJVEN EN MEER UITGEVEN | GROEN REMT KLIMAATVERANDERING | ONS GROEN VERGROOT REGENWATERBESTENDIGHEID | IN ONS GROEN ZIT ZIEL | ONS GROEN VOEGT WAARDE TOE AAN EEN GEBIED .

Bekijk hier onze groenprojecten

GROENEXPERTS

Green City Buzz weet van groen. Van ontwerp, aanleg en onderhoud. We werken in opdracht van gemeentes, vastgoedeigenaars, ondernemersverenigingen en kantoren, en we zijn expert in retailgebieden. We werken intensief samen met verschillende partners waar we vaak al jaren ervaring mee hebben. Omdat we niet afhankelijk zijn van bepaalde partijen kunnen we per project de beste professionals inzetten. Zo bereiken we geweldig resultaat.

Aan het hoofd van ons team staat Tanja van der Knoop: groenexpert met meer dan 25 jaar ervaring op wereldtopniveau, zowel in de aanleg van stadsgroen – winkelstraten en parken – als van tuinen en interieurgroen. In Tanja’s tuinen kregen bezoekers regelmatig tranen in de ogen. Groen geeft een gebied ziel, en dat wil Green City Buzz ook in de stad. Tanja is een van de weinige erkende vakspecialisten in Groen Ruimtelijk Erfgoed. Haar kennis van planten is indrukwekkend, net als haar netwerk van partners. Zo kunnen we ook bijzondere en zelfs nieuwe plantensoorten gebruiken die speciaal voor de stedelijke omgeving veredeld zijn. Dit doen we op het moment al in verschillende gemeentes.

STRATEGISCH GROEN

Green City Buzz groen heeft een esthetische, milieukundige én economische functie. Ons groen is niet alleen mooi : het vangt regenwater op, vermindert extreme temperaturen en verbetert de luchtkwaliteit; groene gevels en daken werken als pandisolatie. Binnen verbetert groen ook de luchtkwaliteit – en de stemming: groen verhoogt het concentratievermogen en vermindert stress. Kortom: groen heeft positieve impact op milieu en gezondheid. Buiten voegt ons groen ook economische waarde toe. Goedgekozen groen in een gebied zorgt ervoor dat mensen er eerder komen, langer blijven en meer uitgeven. Ons strategische groen kan zo tot wel 30% hogere omzet leiden. Meer bezoekers zorgen ook weer voor verminderde leegstand van panden – en dat weer voor meer bezoekers.

Buiten is ons doel om de openbare ruimte strategisch te verbeteren met spectaculair groen. We houden rekening met gevels, entrees, etalages en het straatprofiel, maar bijvoorbeeld ook met buitenreclame. Zo laten we het groen entrees markeren en looproutes aangeven, en dat valt op. In het ontwerp houden we rekening met de hele omgeving en betrekken we naast onze bijzondere planten – nooit grote groepen ‘gemeentegroen’ – ook de harde materialen zoals plantenbakken en geleiding. We ontwerpen per gebied in één stijl, die zich in verschillende vormen kan uiten: geveltuinen (daarin zijn we uniek!), borders, klimgroen, plantenbakken, daktuinen en zelfs stadslandbouw. 

Binnen maken we van grijze kantoren groene, stimulerende werkomgevingen met uitbundige planten in verschillende behuizingen, soms zo aangelegd alsof het groen er eerst was.

UNIEKE AANPAK

Niet alleen ons groen is anders, maar onze aanpak ook. Ons ontwerp is een visie. Met deze als basis leggen we het groen in fases aan. We beginnen dus in een hoekje. Zo kan de omgeving in de praktijk ervaren wat de reacties en resultaten zijn, en kan het plan nog worden bijgestuurd. We werken intensief samen met alle stakeholders: ondernemersverenigingen en individuele ondernemers, bewoners en pandeigenaren, maar we houden geen inspraakmarathons. Zo besparen we veel tijd in de ontwerpfase.

Ten tweede kijken we in het ontwerp niet alleen naar de beplanting, maar naar de hele omgeving, zoals de architectuur, de verlichting en het straatmeubilair. We kijken naar de hele openbare ruimte: hoe het gebied gebruikt wordt, hoe verkeersstromen zich bewegen en of de ruimte beter kan worden benut. We zijn anders dan andere landschapsontwerpers: we hebben enorme ambitie die ons naar de grote lijnen én kleinste details laat kijken, en onze bijzondere plantenkennis zorgt dat ons groen écht indruk maakt en ziel geeft aan een gebied.

Ten slotte zorgen we ook voor administratieve zaken, zoals vergunningen en subsidies en besparen we onze opdrachtgevers tijd, kosten én zorgen.

full service

ontwerp, aanleg en onderhoud

partners op topniveau

we kiezen de juiste partners per project

unieke ontwerpmethode

strategisch groen: daar waar het waarde toevoegt

efficiënte aanpak

bedrijfsmatig, pragmatisch en snel

diepe groenkennis

expert in ontwerp, aanleg en onderhoud

HOGE OPBRENGST

ons groen voegt waarde toe, waaronder omzet

Hieronder staan voorbeelden van groen dat we hebben aangelegd of kunnen aanleggen. Klik op de buttons voor meer informatie, of bekijk onze projectpagina groen. Foto’s: Green City Buzz | Harry Pierik | Patrick Bingham-Hall | Random Studio

OOK STRATEGISCH GROEN?