Select Page

placemaking: #takethetime

We hebben een film gemaakt om te laten zien dat we van Secret Village door middel van placemaking een open-minded, groene stadshuiskamer maken waar iedereen – hoe verschillend ook – zich thuisvoelt en zichzelf kan zijn. We vroegen mensen in Secret Village daarom om 10 minuten hun dagelijkse rush op pauze te zetten voor een gesprek met iemand die ze niet kenden. #takethetime werd het resultaat en laat zien: we’re more alike than we are different. If only we’d take the time to find that out

Lucas & Sarah, Max & Andrew, Victoria & Charley en Jo-Ann & Nico hadden in hun gesprek allemaal wel een moment van herkenning, soms zelfs van verbazing.

“I DON’T EVEN LIKE COMPUTERS … AND YOU’RE THE SAME?!”

Lucas en Sarah, van twee verschillende continenten, bleken allebei apps te maken terwijl ze met computers en technologie niet echt een band hebben. En dat schepte nou juist een band. Volgens onze bronnen hebben ze ’s die avond een biertje gedronken met elkaar!

“REALLY?!”

Amerikaanse vijftiger Victoria en Nederlandse twintiger Charley mochten iemand noemen – wie dan ook, dood of levend, beroemd of niet – die ze beter zouden willen leren kennen. “Mijn oma”, zei Charley. Want die was uit verhalen geweldig en is jong overleden. “You won’t even believe this!” zegt Victoria vervolgens. En? Victoria had ook haar oma gekozen in het moment dat er voor hen beide was om over de vraag na te denken. Om dezelfde reden.

De conclusie van ons #takethetime-experiment: We’re more alike than we are different. If only we’d take the time to find that out.

Let’s #takethetime!

#takethetime
#takethetime