Als je nog nooit van waterloze urinoirs had gehoord, prepare to be wowed. Ze bestaan, en sinds kort staan ze in Secret Village. Mannelijk bezoek van Club Nyx en Rose’s Cantina kunnen vanaf nu geheel groen hun business doen. De toiletten gebruiken namelijk – no kidding – geen water.

 

HOE DAN?!

Door een vochtafstotende nanocoating aan de binnenkant blijft er niets aan de urinoirs vastzitten. Onderin zit een laagje olie dat het vocht opvangt en insluit, zodat er ook geen geur achterblijft. Doorspoelen is dus niet nodig, wat 2 liter water per spoelbeurt bespaart. Dat is ongeveer 50,000 liter water per urinoir per jaar!

 

MAKKELIJK

Traditionele urinoirs overspoelen bij drukte vaak. Horecaondernemers ervaren dan fysieke overlast, zoals overstroming, maar ook een tekort aan werkende toiletten en loodgieterskosten. De waterloze urinoirs overspoelen niet en hoeven alleen met een natte doek schoongehouden te worden.

 

GRATIS

We hebben ervoor gezorgd dat de ondernemers in Secret Village niets hoeven te betalen voor de waterloze urinoirs. Op elk urinoir dat in een Secret Village-horecagelegenheid is geïnstalleerd zit een advertentiescherm dat de kosten voor de aanschaf en installatie terugverdient voor de leverancier.

 

DIT IS HET BEGIN

Door grondig vooronderzoek hebben we de twijfel bij de meeste ondernemers weggenomen, en konden we van start met deze eerste fase. De traditionele urinoirs zijn nu bij twee ondernemingen vervangen door waterloze. Binnenkort volgen er meer.

 

MILJOENEN

Ons doel is om in Secret Village langzamerhand alle traditionele urinoirs te vervangen. Niet alleen in bars en restaurants, maar ook in hotels en kantoren. Zo laten we zien dat we zelfs in dit kleine stukkie stad met een simpele oplossing honderdduizenden tot miljoenen liter schoon drinkwater kunnen besparen!