STADSVERGROENING

Reguliersdwarsstraat in Amsterdam met groen van Green City Buzz. Foto: Harry Pierik

Green City Buzz zorgt voor stadsgroen: voor ontwerp, aanleg én onderhoud

Door onze groenkennis, ons brede netwerk van partners en onze onafhankelijkheid kunnen we onze klanten enorm veel bieden. In combinatie met onze innovatieve en efficiënte aanpak leveren we een spectaculair resultaat en kunnen we tot wel 20% aan kosten besparen in vergelijking met regulier ontwerp, aanleg en onderhoud. Onze opdrachtgevers zijn zowel gemeentes als ondernemersverenigingen en vastgoedeigenaren.

WIJ ZIJN EXPERTS

Green City Buzz weet van groen. Van ontwerp, aanleg en onderhoud. We werken intensief samen met verschillende partijen waar we vaak al jaren ervaring mee hebben. Omdat we niet afhankelijk zijn van bepaalde partners kunnen we per project de beste professionals inzetten. Zo bereiken we geweldig resultaat. Aan het hoofd van ons team staat Tanja van der Knoop, groenexpert die ook de internationaal bekende Hof van de Vierde Sortie heeft ontworpen, aangelegd en onderhouden. Dit is een tuin ter grootte van het Museumplein in Amsterdam.

Tanja is een van de weinige erkende vakspecialisten in Groen Ruimtelijk Erfgoed, en heeft zich de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in bebouwde gebieden. Haar kennis van planten is indrukwekkend, net als haar netwerk van partners. Zo kunnen we ook bijzondere en zelfs nieuwe plantensoorten gebruiken die speciaal voor de stedelijke omgeving veredeld zijn. Dit doen we op het moment al voor meerdere Nederlandse gemeentes.

STRATEGISCH GROEN

Green City Buzz-groen heeft niet alleen een esthetische of milieukundige functie. Wij ontwerpen strategisch groen dat economische waarde toevoegt aan een gebied. We werken per opdracht met één ontwerpvisie. Daarin houden we rekening met gevels, entrees, etalages en het straatprofiel, maar bijvoorbeeld ook met geveltuinen. Het groen kan op die manier entrees markeren en looproutes aangeven.

Daarbij gebruiken we geen grote groepen identieke planten, maar juist creatieve combinaties van uitbundige beplanting zoals bloeiende planten en klimgroen. Goedgekozen groen in een gebied zorgt ervoor dat mensen er eerder komen, langer blijven en meer uitgeven. Zo komt er meer loop in de straat, en dat zorgt weer voor verminderde leegstand van panden. Ons strategische groen kan zo tot wel 30% meer omzet leiden. Kortom: ons groen is goud waard.

UNIEKE AANPAK

Green City Buzz is innovatief. Niet alleen ons groen is anders, maar onze aanpak ook. Ten eerste is ons ontwerp een visie. Met deze visie als basis leggen we het groen in fases aan. Zo kan de omgeving in de praktijk ervaren wat de reacties en resultaten zijn. Zo kan ook het plan nog worden bijgestuurd. We werken bovendien intensief samen met alle stakeholders: ondernemersverenigingen en individuele ondernemers, bewoners en pandeigenaren – maar we houden geen inspraakmarathons. Zo besparen we erg veel tijd in de ontwerpfase.

Ten tweede houden we in het ontwerp rekening met het karakter van het hele gebied: van de architectuur van panden tot de soorten ondernemingen die er gevestigd zijn. We ontwerpen in één stijl, voor zowel de beplanting als plantenbakken en geleiding. Ten slotte zorgen we ook voor administratieve zaken, zoals vergunningen en subsidies. Met deze aanpak besparen we onze klanten tijd, kosten én zorgen.

full service

ontwerp, aanleg en onderhoud

groot partnernetwerk

niet gebonden aan één partij

unieke ontwerpmethode

in één stijl, creatief en stapsgewijs

efficiënte aanpak

bedrijfsmatig en pragmatisch

diepe groenkennis

gediplomeerd expert in groen erfgoed

lage kosten

tot wel 20% lagere kosten dan elders

OOK STRATEGISCH GROEN?

Reguliersdwarsstraat en Sint Jorisstraat in Amsterdam met groen van Green City Buzz. Foto’s: Harry Pierik