over ons

Stichting Green City Buzz werkt aan efficiënte duurzame gebiedsontwikkeling. Secret Village in de Reguliersdwarsstraat en omgeving is ons belangrijkste voorbeeldproject, waarmee we laten zien dat je een stuk bestaande stad in korte tijd kan verbeteren én duurzamer kan maken – met en voor bedrijven, pandeigenaren, bewoners en bezoekers. Dit project is ons grootste en meest ambitieuze, maar naast Secret Village werken we ook aan andere projecten op andere locaties.

Green City Buzz begon officieus als extern projectmanagementteam dat de ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat hielp met een verbeteringsinitiatief voor de straat en omgeving. Een nieuwe naam en een nieuwe vibe: het werd Secret Village. Het doel was om de omgeving aantrekkelijker te maken voor alle Secret Villagers, en om de economische mogelijkheden van deze A-locatie helemaal te benutten. Maar het projectteam zag al gauw veel meer potentie: niet alleen voor visuele verbeteringen, maar ook voor logistieke en vooral duurzame.

Zo werd Green City Buzz geboren: een aparte stichting met een heel praktische, bedrijfskundige en eigen manier van werken. En die is integraal: we richten ons op een klein gebied en verbeteren daar de leefbaarheid en duurzaamheid op veel verschillende manieren. Denk aan circulaire verwerking van (plantaardig) afval, duurzame logistiek, vergroening, verschoning en het slimmer benutten van de openbare ruimte.

Behalve in Secret Village doen we dit ook in andere gebieden van Amsterdam en daarbuiten. Het doel van Green City Buzz is om met Secret Village een concept te ontwikkelen voor de verbetering en verduurzaming van bestaande bebouwde gebieden. Wereldwijd is dit een gigantisch oppervlak, waar duurzaamheid nou net vaak weinig prioriteit heeft.

Ons motto is real world, real people, real results.” Ons kleine team is wijs, divers, innovatief en vol energie. Zo hebben we commerciële veteranen, corporate en creatieve professionals, pas afgestudeerden en stagairs, die allemaal een liefde delen voor Amsterdam, voor dingen beter doen, en voor concrete resultaten.

MEET OUR TEAM

Tanja van der Knoop

Tanja van der Knoop

Founder & Program Leader Tanja is de oprichter van Green City Buzz en de spin in het groene web. Eerder was ze verantwoordelijk voor grote turnarounds bij bedrijven als Phillips en Sony, maar nu zet Tanja haar vele talenten exclusief in voor duurzaamheid. Tanja begeleidt het GCB team, zet partnerships in gang en zorgt voor financiering. Tanja wil niets liever dan de wereld een klein beetje mooier en duurzamer maken met een game changing dreamteam!
Jordy Casteleijn

Jordy Casteleijn

Sustainability & Logistics Manager Weg met vervuilende logistiek! Jordy vindt daar duurzame oplossingen voor, maakt eeuwenoude Amsterdamse panden energie- en waterzuiniger en doet dat samen met een team van logistieke virtuozen, #GoTeamLogistiek! In zijn vrije tijd fietst hij wel eens van Londen naar Amsterdam. Op een vouwfiets. Waarom? Omdat we het dan eens hebben over onze moderne lifestyles, en dat die nogal wat consequenties hebben voor het milieu, daarom!
Alexandra Lomo Melian

Alexandra Lomo Melian

Strategy & Communications Manager Alexandra kwam naar Green City Buzz met meer dan tien jaar ervaring bij vernieuwende bedrijven als Booking.com. Bij ons verbetert ze de Amsterdamse stadsjungle met haar strategisch brein en wil om dingen slimmer aan te pakken. Alexandra laat graag aan bedrijven zien dat duurzame ontwikkeling wel degelijk commercieel waardevol is, zodat ze meer investeren in groene verbeteringen. Als het maar geen greenwashing is!
Micha Scheffer

Micha Scheffer

Strategic Partnerships & Business Development Manager Na 10 jaar corporate werkomgeving switchte Micha naar een jonge, kleine en duurzame organisatie. Maar wel een ondernemende! In de wereldwijde cacaohandel bespeurde Micha een continu verlangen naar verduurzaming, maar merkte ook dat verandering in een corporate omgeving een lang proces kan zijn. Bij Green City Buzz gaan de dingen sneller – maar voor Micha nog niet snel genoeg! Daarom focust hij op de acquisitie van nieuwe opdrachten en zet hij strategische partnerships in gang.
Safi Graauw

Safi Graauw

Sustainability Project Officer Safi is een duurzame duizendpoot. En dan nog creatief ook. Nog voor zijn afstuderen runde hij al een filmproductiebedrijf in Amsterdam. Wut?! Tel daar zijn achtergrond in aardwetenschappen bij op en hij is bij Green City Buzz dubbel op zijn plek. Hij werkt met Ilse aan de uitvoering van projecten, en als we geluk hebben schiet hij af en toe een mooi plaatje voor ons met zijn 55mm.
Sietze Vergeer

Sietze Vergeer

Logistics Project Officer Sietze zorgt voor betere en duurzamere logistiek in Green City Buzz’ Secret Village. Mobiliteit hoort daar ook bij. Hoe we van die fietsenjungle afkomen, bijvoorbeeld. En hoe het gebied fijner wordt voor wandelaars en minder geschikt voor vrachtwagens. Je zou kunnen zeggen dat hij het verkeer dus graag in groene banen leidt. Daar heeft hij ook talent voor, met een achtergrond in  En Sietze is niets minder dan een Amsterdamse stadsboer!
Ilse Vis

Ilse Vis

Programme Coordinator  Ilse houdt bij Green City Buzz de projectvoortgang in de gaten, maar ze voert ook projecten uit. Die afwisseling is wel nodig, want Ilse is een echte ondernemer en zit nooit stil. Naast haar werk volgt ze namelijk een cursus kunstgeschiedenis en begint ze straks – na een tweede cursus – een keramiekbedrijfje. En dan is ze door een jarenlange fascinatie voor bijen binnenkort ook nog beter bekend als Imker Ilse. Kortom: Ilse = Buzz.
Charley Snoek

Charley Snoek

Stategic Communications Specialist Charley zorgt voor communicatie. Binnen het team en daarbuiten, online en offline. Over Green City Buzz zelf en de projecten, maar ook strategisch. Hoe je zo’n concept als Secret Village ook op andere plekken uitvoerbaar maakt, bijvoorbeeld. Charley is afgestudeerd in communicatiewetenschap en (voedsel)duurzaamheid in Wageningen, en is ras-Amsterdammer. Dus wat de green, de city en de buzz betreft: she’s got it.