Je bent onderweg naar je werk, al 10 minuten te laat. Elke 300 meter moet je stoppen voor delivery trucks, vuilnisauto’s, schoonmakers, auto’s van bouwbedrijven, loodgieters, slecht geparkeerde auto’s en scooters die de rijbaan, het fietspad en voetpad blokkeren. Een soort Ark van Noach van onhandig geparkeerde voertuigen, die het een uitdaging maken voor jou om op tijd bij je vergadering te verschijnen.

Secret Village is geen uitzondering. Deze beelden maken het belang van een wandelstraat direct duidelijk. Binnen de venstertijden is de straat hier volledig geblokkeerd door diverse voertuigen die tegen elkaar in rijden terwijl eenrichtingsverkeer geldt in de straat. Fietsers en voetgangers moeten hierdoor noodgedwongen over de stoep tussen de chaos door manoeuvreren wat voor gevaarlijke situaties zorgt.

In het verleden zijn er al maatregelen genomen om dit te verbeteren:

  • Het creĆ«eren van een voetgangerszone middels pa