Als het niet vast zit, is het gratis mee te nemen. U kent het wel. Spullen achterlaten op straat is onderdeel van de Amsterdamse cultuur. De meesten van ons hebben wel eens een stoel van de stoep gehaald. Maar waar ligt de grens tussen deze Amsterdamse traditie en het ordinair op straat gooien van vuilnis? Dat is een uitdaging in Secret Village.

Een van onze doelen is om het gebied schoner, groener en beter georganiseerd te maken, maar de onderstaande foto’s late nzien dat het normaal geworden is om rommel – groot of klein – achter te laten in de hoop dat kaboutertjes het weghalen.┬áHet zorgt voor een rommelige en onvriendelijke uitstraling en kan onveilige situaties veroorzaken.

We zijn momenteel bezig met andere duurzaamheidsinitiatieven en de Gemeente Amsterdam om dit probleem te tackelen. We zijn er zeker van dat alle Secret Villagers hierbij gebaat zijn: een schoner, groener gebied om te eten, drinken, dansen en leven!

Heb jij een geniaal idee hoe we dit probleem kunnen aanpakken, laat dan een commentaar achter hieronder. In de tussentijd: blijf hier kijken voor updates!